De beste waterkokers!

16-05-2018 0 Reactie(s)

De beste waterkokers

 

De beste waterkokers!

Snel ’s ochtends een heerlijk kopje thee maken? Misschien wil je het water voor je pasta snel aan de kook brengen. Enkele voorbeelden waarbij een waterkoker zeer goed van pas komt. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste waterkokers? Aan welke eigenschappen moeten deze voldoen om snel het lekkerste kopje thee te zetten en/of snel het water voor je pasta aan de kook te brengen? In deze blog nemen wij deze eigenschappen met je door, zodat je de waterkoker kunt kiezen die aansluit bij jouw wensen.

 

Bekijk direct het assortiment!

Eigenschappen van je waterkoker

Water koken is op zichzelf geen ingewikkeld proces. Je doet het water in de waterkoker, drukt op een knopje en laat het verwarmen tot 100 graden tot het knopje weer uitgaat. Dit is hoe het meestal gaat. Toch hebben waterkokers diverse eigenschappen die bepalen hoe snel, gemakkelijk en zuinig dat allemaal gebeurt. Om je een goed beeld te geven, nemen we graag de belangrijkste eigenschappen met je door, zodat jij de beste waterkoker voor jou kunt kiezen.

 

Inhoud

De inhoud van de waterkoker is niet geheel onbelangrijk. Gebruik je hem meestal voor het zetten van een kopje thee of soep, dan volstaat een waterkoker met een inhoud van 1 liter. Ben je vaak met meer mensen in huis, of ben je van plan de waterkoker te gebruiken om een pan water sneller aan de kook te brengen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een waterkoker met een inhoud van 1 tot 2 liter.

 

Vermogen

Naast de inhoud van de waterkoker is ook het vermogen ervan een belangrijke eigenschap. Het vermogen van de waterkoker bepaalt hoe snel het zijn werk doet. Wil je snel over kokend water beschikken, kies dan voor een exemplaar met een groter vermogen. Hoe snel je water kookt hangt uiteraard ook af van de hoeveelheid water die je aan de kook wilt brengen.

 

Open of gesloten verwarmingselement

Het hebben van een open of een gesloten verwarmingselement is vooral belangrijk voor het al dan niet krijgen van kalkaanslag. Bij een gesloten verwarmingselement heb je geen last van kalkaanslag. Het element bevindt zich niet in het water, waardoor er zich dus ook geen kalkdeeltjes aan kunnen hechten. Het nadeel van een gesloten verwarmingselement ten opzichte van een open verwarmingselement is dat het verwarmen van het water iets langer duurt.

 

Kalkfilter

Heb je een waterkoker met een open verwarmingselement? Kijk dan goed of deze ook beschikt over een kalkfilter. Deze zorgt er namelijk voor dat de ontstane kalkafzetting niet in je warme dranken terecht komt.

 

Materiaal

Bekijk goed van welk materiaal de waterkoker gemaakt is. Zo heeft een rvs waterkoker meerdere voordelen: de roestvrijstalen behuizing is gemakkelijk te reinigen wanneer deze vuil is en het heeft een strakke uitstraling die goed past in de moderne keuken.

 

BPA-vrij

BPA-vrij betekent dat het verwarmde water van deze waterkokers altijd vrij is van chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de vruchtbaarheid en het hormoonsysteem. Dit maakt BPA-vrije waterkokers zeer geschikt voor zwangere vrouwen en baby’s. Het is een eigenschap om wel degelijk rekening mee te houden bij de aanschaf van een waterkoker.

 

Waterniveau-indicator

Wanneer je een exacte hoeveelheid kokend water nodig hebt, is het handig wanneer de waterkoker een waterniveau-indicator heeft. Zo kun je van buitenaf precies aflezen hoeveel water je aan de kook brengt.

 

Temperatuur instellen

Er zijn ook waterkokers waarbij je de temperatuur aan de buitenkant kunt aflezen of zelfs zelf kunt instellen. Dit is heel handig wanneer je een echte theeliefhebber bent en je je thee op de juiste temperatuur wilt drinken. Wil je de optimale theebeleving? Kies dan voor een waterkoker met een thermometer.

 

Waar kies ik voor?

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen zijn er nogal wat eigenschappen om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een waterkoker. Wat nou daadwerkelijk de beste waterkokers zijn hangt ook af van je eisen en wensen. Bedenk jezelf waarvoor jij je waterkoker gebruikt en maak op basis daarvan je keuze. Ben je benieuwd naar de waterkokers van Teapottery? Bekijk dan gerust ons assortiment. Ben je er toch nog niet helemaal uit? Laat je dan door ons adviseren!

 

Bekijk de beste waterkokers!
Laat je adviseren door Teapottery!

 

 

 

 

Tags: waterkokers


gratis verzending vanaf €39,-


op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis


gratis retour