Waterkoker - Plint Pure Kettle

Geplaatst door admin 14-12-2017 0 Reactie(s)

Unieke waterkoker genaamd: Plint Pure Kettle. Wat maakt deze waterkoker dan zo uniek? Dat zal ik je haarfijn uitleggen. Zoals je van ons gewend bent hebben wij de waterkoker van boven tot onder getest en gecontroleerd. 

 

Dubbelwandige waterkoker

 

Plint waterkoker bpa vrijDe waterkoker is gemaakt met een dubbele wand. Dat wil zeggen dat de buitenkant uit 2 lagen bestaat waar stilstaande lucht tussen zit. De binnenzijde is gemaakt van de allerhoogste kwaliteit RVS. Dit staat ook aangeven aan de binnenzijde met "Stainless steel 1810/ 304. Met deze aanduiding wordt aangegeven dat dit de hoogst haalbare kwaliteit is voor voedselbereiding. Door de dubbele wand heeft de waterkoker een isolerende werking waardoor het water warm blijft. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld je thee per kopje zet en bij het tweede kopje de waterkoker niet lang aan hoeft te zetten. Ook is een ander voordeel van een dubbelwandige waterkoker dat deze niet warm wordt aan de buitenzijde. Ideaal voor de gezinnen met kleine kinderen.

 

Waterkoker zonder BPA en BPS

 

De titel van de waterkoker zegt het al, Pure Kettle. Dit betekend dat er geen enkele giftige stof is toegepast die eventueel in het water terecht komt. Bpa en bps zijn weekmakers die in bijna alle kunststoffen zijn verwerkt. Omdat deze bij warmte kunnen loslaten akn dit in het water terecht komen. Onbegrijpelijk trouwens dat dit volgens de wet nog wel in waterkokers gebruikt mag worden. Om bpa en bps te vermijden raden wij je een glazen of RVS waterkoker aan. 

 

 


in onze ogen de meest groene waterkoker


 

 

 

Waterkoker met temperatuurregeling

 

In het handvat van deze waterkoker zijn 2 handige knoppen verwerkt. Deze hebben de functie om de waterkoker in te stellen op 3 standen. De Plint waterkoker kan het water warm houden op 60°c of 90°c en je kunt de waterkoker gewoon aanzetten en deze slaat af wanneer het water kookt. Ideaal voor de theefanaat die graag z'n thee trekt op de juiste temperatuur. Omdat de waterkoker dubbelwandig is kost dit niet overbodig veel stroom. De waterkoker houdt het water immers al warm.

 

De warmhoudstand werkt als volgt: Je kunt de thermostaat op 3 standen instellen

  1. 60°c: Wanneer de waterkoker wordt aangezet zal deze verwarmen tot 100°c en geeft een signaal en zal teruglopen naar  60°c. Vervolgens zal de waterkoker het water warm houden op 60°c.
  2. 90°c: Wanneer de waterkoker wordt aangezet zal deze verwarmen tot 100°c en geeft een signaal en zal teruglopen naar  90°c. Vervolgens zal de waterkoker het water warm houden op 90°c.
  3. Uit: Wanneer de thermostaat uitstaat en je de waterkoker inschakelt verwarmt deze het water tot 100° vervolgens stop t de waterkoker en geeft een signaal van 3 piepjes.

 

Groene waterkoker

 

Wij vinden de groene waterkoker van de Plint Pure Kettle de beste kleur. Niet alleen om dit een hele trendy kleur is maar ook omdat de kleur goed bij het imago past. Een duurzame waterkoker van de beste materialen gemaakt en bpa vrij. Ook door de isolerende werking van de dubbele wand is de waterkoker een stuk zuiniger in gebruik dan de conventionele waterkoker. Dit maakt de groene Plint Pure Kettle in onze ogen de meest groene waterkoker.