Steamic: BPA-vrije stoomkoker van keramiek

Geplaatst door admin 25-03-2018 0 Reactie(s)

BPA-vrije stoomkokerSteamic, de nieuwste ontwikkeling op het gebied van gezond koken. Eten stomen is al zo oud als de mensheid en de recepten vindt je in alle uithoeken van de wereld. De laatste decennia worden elektrische stoomkokers veelvuldig gebruikt door het gebruiksgemak. Helaas nog vaak gemaakt van plastic. Daar is nu een gezond alternatief voor. De Steamic van Kalorik, een keramische en 100% BPA-vrije stoomkoker.

 

Stoomkoker gezond?

 

Door eten te stomen is je maaltijd rijker aan voedingstoffen en vooral sterker van smaak. Wanneer je eten kookt in water worden smaak en voedingsstoffen opgenomen door het water. Dit is echt jammer van de pure smaken en texturen die de natuur je biedt. In groenten zitten vaak wateroplosbare vitaminen zoal vitamine-C. Door het koken in water raak je deze snel kwijt. Ook de verbindingen in groenten beschadigen snel wanneer je ze te warm maakt. Hierdoor wordt bijvoorbeeld je bloemkool zo zacht als moes. Dat is niet de bedoeling. Je wilt de stevige textuur behouden en ervaren. Het koken van groente doen we namelijk voor sterilisatie en om het iets zachter te maken. Dit is vaak na 5 minuten stomen al gebeurd. Ook met vlees en vis werkt dit precies hetzelfde en je wilt niet weten wat de resultaten zijn van een met verse kruiden gestoomde vis. Zo mals en smaakvol heb je nog niet eerder ervaren.

 

Recept voor stoomkoker

 

Recepten voor de stoomkoker zijn er in overvloed maar je hoeft niet veel kennis in huis te hebben om de lekkerste gerechten te stomen. Het lekkerste voorbeel is natuurlijk een vers gestoomde zalm met groenten. Een heerlijk gerecht dat binnen een kwartier op tafel kan staan. Snij een beetje courgette, wortel, sugarsnaps en zongedroogde tomaatjes. Leg hierbovenop een vers zalmfilet. Maak dit af met een paar schijfjes citroen erop te leggen. Breng dit op smaak met een beetje peper, zout en dille. Laat het geheel een 10 minuten stomen en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel. Niet alleen lekker maar vooral heel gezond en vetarm.

 

BPA-vrij stoomkoker

 

Waarom dan een stoomkoker gemaakt van keramiek? Omdat de schaal gemaakt is van keramiek is er geen enkel soort kunststof gebruikt. Hierdoor is het apparaat een 100% BPA-vrije stoomkoker. Over BPA is al veel geschreven en besproken. Toch blijft BPA vaak gebruikt in keukenhulpjes. Dus je bent gezond groente aan het stomen, blijkt dat er BPA in je eten terecht komt. Dat hoeft niu niet meer. Met de Steamic stoom je nu je groente in deze stoomkoker gemaakt van keramiek. De voordelen van een stoomkoker maar dan 100% vrij van BPA.


gratis verzending vanaf €39,-


op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis


gratis retour