Zelf geniet ik altijd het meeste van een kop koffie uit de beste horeca koffiekopjes. Over koffie valt net zo veel te vertellen als over wijn. Wellicht zelfs meer. Naast de kwaliteit en soort boon, het brandproces, maalgrofte, manier van zetten en je machine heeft ook het porselein een invloed. Zelfs op de smaak. Want zeg nou zelf, jij gunt jezelf toch ook het beste kopje koffie? Hoewel porselein een vreselijk saai onderwerp is valt er toch veel over te zeggen. Daarom mijn onderstaande advies.

 

 

Horeca koffiekopjes

 

Beste horeca koffiekopjeHet verschil tussen de meeste porseleinmerken en professioneel porselein is niet alleen de kwaleit en samenstelling het porselein maar ook de baktemperatuur. Horeca koffiekopjes worden gebakken op 1400°C. Hierdoor heeft het porselein een nog hogere dichtheid en dus hardheid. Een must voor de horeca want daar is de hoogste kwaliteit een vereiste. Deze hardheid heeft nog een voordeel namelijk dat deze langer op temperatuur blijft. Wel dient het kopje goed te worden voorverwarmd. De juiste temperatuur van het kopje is mede bepalend voor de smaak van de koffie.

 

Europese kopjes

 

Een nieuwe lijn kopjes is van Mosterdman. Mosterdman porselein is ontstaan Door een gebrek aan waardig aanbod koffiekopjes voor de horeca. Met lange ervaring van Mosterdman als importeur van servies is deze nieuwe lijn ontworpen. Met kwaliteit in het achterhoofd is gezocht naar een stabiele Europese porseleinfabriek. Een belangrijke factor is dat dit porselein op lange termijn beschikbaar moet blijven om vervanging of aanvulling van zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus geen Chinees porselein maar degelijke Europese porseleinen koffiekopjes. Bovendien werkt de fabriek met moderne technieken om uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Door de hoge kwaliteit is Mosterdman porselein een bewuste en duurzame keuze.

 

Gekleurde koffiekopjes

 

Gekleurde koffiekopjesNaast de klassieke witte koffiekopjes is het mosterdman porselein ook beschikbaar in 7 verschillende kleuren. En dat in alle maten. Je mixed dus zelf je eigen set koffiekopjes. Omdat Mosterdman porselein beschikbaar is per stuk zijn de mogelijkheden eindeloos. De gekleurde koffiekopjes hebben net als de witte kopjes de hoogste kwaliteit en zijn geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser. De gebruikte kleuren zijn kleur- en krasvast.

 

Koffiekopjes op maat?

 

Ben je op zoek naar iets soortgelijks maar dan een andere kleur of maat? Vraag naar de mogelijkheden. Er bestaan meer kleuren en maten. Net als borden, schalen etc etc. Ook is het plaatsen van een logo op een kopje een mogelijkheid. Kopjes bedrukken is één van de professies van Mosterdman.

 

De beste koffiekopjes bestellen

 

De conclusie van deze nieuwe lijn koffiekopjes is dat de prijs door de korte lijnen met de fabriek erg schappelijk is. Dit draagt bij aan een erg positieve prijs- kwaliteitverhouding. Het beste koffiekopje voor een hele scherpe prijs.