Glazen van borosilicaatglas

Een dubbelwandig koffie- of theeglas wordt gemaakt van borosilicaat. Dit is een glassoort die vooral bekend is in het laboratorium. Borosilicaatglas is namelijk een hardere glassoort dan het normale glas, waardoor het krasbestendiger is. En dat merk je bij langdurig gebruik! Daarbij komt dat borosilicaatglas minder krimpt en uitzet bij snelle veranderingen van temperatuur, wat natuurlijk ideaal is voor dubbelwandige koffie- en theeglazen.

  • Harder dan normaal glas
  • Krasbestendiger
  • Minder krimp en uitzet bij temperatuursveranderingen
  • Isolerende werking!

 

Bekijk alle dubbelwandige glazen

Maar hoe worden ze nou gemaakt?

Maar hoe worden dubbelwandige glazen nou gemaakt? Hoe krijgen ze die isolerende luchtlaag in het glas? Het productieproces van dubbelwandige glazen is ingewikkelder dan je zou denken. Om hier een klein beeld van te geven hebben wij een overzicht gemaakt van de productiestappen! Let op: dubbelwandige glazen zijn in veel maten en modellen te vinden. Ook de prijzen lopen hierbij erg uiteen. Maar ook voor dubbelwandige glazen geldt: goedkoop is duurkoop. En dat snap je direct als je de ingewikkelde productiestappen hieronder ziet!

 

 

Dubbelwandige glazen: het productieproces

 

 

Stap 1.  Het begint met een buis van borocilicaatglas zoals op de onderstaande afbeelding is te zien.

 

Dubbelwandige glazen productie

 

 

Stap 2.   Deze buis wordt op maat in delen gesneden. Deze delen worden vervolgens met een mal in model gebracht. Dit kun je zien op de volgende afbeelding.

 

Dubbelwandige glazen

 

 

Stap 3. Nadat het dubbelwandige glas de juiste vorm heeft wordt de bovenkant afgesneden. Deze processen worden voor zowel het binnenglas als buitenglas uitgevoerd.

 

 

 

Stap 4. Daarna komt het lastige gedeelte. De twee glazen moeten aan elkaar worden gelast. Dit moet op een hele hoge temperatuur en wordt met de hand gedaan. Glas voor glas.

 

Dubbelwandige glazen online

 

 

Stap 5. Aan de onderzijde van het glas moet nog een gaatje worden gevuld. Ook dit gebeurd met grote precisie. Het dubbelwandige glas moet immers waterdicht zijn.

 

Dubbelwandige glazen onderkant

 

 

Stap 6. Omdat handwerk nooit exact hetzelfde is wordt er een strenge inspectie toegepast.

 

Dubbelwandige glazen kwaliteit

 

 

Vakwerk

Kortom, een perfect dubbelwandig theeglas of koffieglas maken is vakwerk! Alleen de beste producenten kunnen de beste dubbelwandige glazen maken. En die vind je terug in ons assortiment! Klik op de onderstaande knop en ga direct naar de beste dubbelwandige glazen.

 

Naar de beste dubbelwandige glazen