Hoe worden dubbelwandige glazen gemaakt?

Geplaatst door admin 04-10-2018 0 Reactie(s)

Bekijk alle dubbelwandige glazen

Borocilicaatglas

 

Een dubbelwandig koffie- of theeglas is gemaakt van borocilicaat. Dit is een glassoort vooral bekend uit het laboratorium. Borocilicaatglas is een hardere glassoort dan het normale glas. Krasbestendiger dan gewoon glas en dit merk je bij langdurig gebruik. Daarbij komt dat borocilicaatglas minder krimpt of uitzet bij snelle verandering van temperatuur. Dit is ideaal als dubbelwandig theeglas.

 

Hoe worden dubbelwandige glazen gemaakt?  Het productieproces van dubbelwandige glazen is ingewikkelder dan men denkt. Ze zijn in vele maten en modellen te vinden. Ook de prijzen lopen erg uiteen. Maar ook voor dubbelwandige glazen geldt: goedkoop is duurkoop. Om hier een klein beeld van te geven hebben wij een overzicht gemaakt van de productie stappen.

 

Dubbelwandige glazen: Het productieproces

 

 

Stap 1.  Het begint met een buis van borocilicaatglas zoals op de onderstaande afbeelding is te zien.

 

Dubbelwandige glazen productie

 

Stap 2.   Deze buis wordt op maat in delen gesneden. Deze delen worden vervolgens met een mal in model gebracht. Dit kun je zien op de volgende afbeelding.

 

Dubbelwandige glazen

 

Stap 3. Nadat het dubbelwandige glas de juiste vorm heeft wordt de bovenkant afgesneden. Deze processen worden voor zowel het binnenglas als buitenglas uitgevoerd.

 

 

Stap 4. Daarna komt het lastige gedeelte. De twee glazen moeten aan elkaar worden gelast. Dit moet op een hele hoge temperatuur en wordt met de hand gedaan. Glas voor glas.

 

Dubbelwandige glazen online

 

Stap 5. Aan de onderzijde van het glas moet nog een gaatje worden gevuld. Ook dit gebeurd met grote precisie. Het dubbelwandige glas moet immers waterdicht zijn.

 

Dubbelwandige glazen onderkant

 

Stap 6. Omdat handwerk nooit exact hetzelfde is wordt er een strenge inspectie toegepast.

 

Dubbelwandige glazen kwaliteit

 

Kortom, een perfect dubbelwandig theeglas maken is vakwerk.

 

Naar de beste dubbelwandige glazen