Het beste theezeefje

 

Over theezeefjes valt veel te vertellen. Niet alleen over de soorten en maten maar ook over de werking ervan. Neem bijvoorbeeld een thee ei. In een thee ei is er maar beperkte ruimte voor de thee om te trekken. Gebruik daarom altijd een thee ei dat niet te klein is. Dus geen thee ei dat eigenlijk bedoeld is voor een glas gebruiken in een theepot. De nieuwe trend is dan ook dat ieder kopje een eigen zeefje heeft. Ik heb het dan over het theezeefje hieronder op de foto. Het zeefje staat op een rvs druppelvanger.

Theezeef met tip

 

Dit is het meest gebruikte zeefje voor losse thee. Omdat de kwaliteit hoog is en de gaasstructuur erg fijn is is dit ook in onze ogen de beste keus als theezeef. Met dit zeefje kun je voor jezelf theezetten in een glas met met een schepje losse thee of je doet de losse thee gewoon bij de pot in en tijdens het schenken hou je hetzeefje in het glas. Ook nog multifuncioneel dus. Ook in de horeca is dt het meest gebruikte zeefje. 

 

Theezeefje schoonmaken

 

Vergeleken met andere theezeefjes is deze makkelijk schoon te maken en af te spoelen. Vanwege de fijne gaasstructuur blijft de thee niet hangen in de zeef. Dus nadat het zeefje is uitgeklopt boven de prullenbak spoelt u de zeef gemakkelijk af onder de kraan. Wanneer je veel zwarte thee drinkt dan kan het zijn dat de zeef verkleurd en de verkleuring krijg je niet schoon met alleen afwasmiddel. Leg dan het zeefje in een beetje chloorwater en het zal weer glanzen als nieuw.

 

Grappige theezeefjes

 

Er zijn een heleboel verschillende theezeefjes. De laatste tijd worden er echt hele grappige zeefjes ontwikkeld. In alle vormen en maten komen we ze tegen. in de vorm van een aardbei of een eendje. Onze topper is de theezeef robot. Dit robotje kan opengeklapt worden om met thee te vullen. Daarna kan het robotje in vrijwel ieder glas hangen doordat de armen kunnen bewegen.

Theezeef robot - leukste theezeefje

 

 

Naast de beste en leukste theezeefjes zijn er ook handige goedkopere zeefjes te bestellen. Deze zeefjes hebben dan geen tipje en zien iets simpeler uit. Toch zal dit theezeefje hetzelfde resultaat geven: een lekker kopje thee. Met het goedkopere zeefje bedoelen we het onderstaande zeefje.

Theezeef universeel

Thee ei voor losse thee